По време на младежка конференция за климатичните промени шведската активистка Грета

...
По време на младежка конференция за климатичните промени шведската активистка Грета
Коментари Харесай

Грета Тунберг пак гневна: Няма планета Б, няма планета бла-бла-бла |

По време на младежка конференция за климатичните промени  шведската активистка Грета Тунберг упрекна международните водачи, че са " удавили бъдещите генерации с празни думи и обещания ", съобщи Франс прес. 

„ Няма планета Б, няма планета бла-бла-бла “, съобщи Тунберг и провокира бурни аплаузи в залата.

Според нея държавните управления „ нахално се поздравяват едно друго “ за незадоволителните ограничения, които са подхванали против нездравословните излъчвания.

„ Не става въпрос за някакъв безценен политически правилен сън за гушкане на зайци, бла-бла-бла, зелена стопанска система, бла-бла-бла, въглеродна индиферентност през 2050 г, бла-бла-бла, климатичен неутралитет, бла-бла-бла “, сподели тя, като иронизира обещанията на международните водачи.

Тридневната младежка конференция в Милано събра 400 млади деятели от близо 200 страни, които ще подпишат обща декларация като пролог към плануваната за края на ноември Световна климатична конференция на Организация на обединените нации в Глазгоу.

“Това чуваме от нашите по този начин наречени водачи: единствено думи. Думи, които звучат ужасно, само че не са довели до никакво деяние, а нашите фантазии са удавени в празните им думи и обещания “, безапелационна е 18-годишната шведска активистка.

Грета Тунберг счита, че поради целенасоченото безучастие на международните водачи ставаме очевидци на изменничество против бъдещите генерации.

Те канят подбрани младежи на сходни срещи и се преструват, че ни слушат, само че не го вършат. Не ни слушат, в никакъв случай не са го правили, съобщи Тунберг от трибуната пред уредниците на конференцията в Милано.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР